20 χρόνια

Εκδρομές στην Πράγα και Μάλτα  Εκδρομή, ξενάγηση, ξενοδοχείο, μουσεία ....

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

210 32 40 101

 

Μόσχα Αγία Πετρούπολη 8/9 ΜΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΦΩΤΑ 2017 2018

 

 day1

1η ΗΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ-ΜΟΣΧΑ:

Συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αναχώρηση για Μόσχα με απευθείας πτήση. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την Μόσχα.. Θα δούμε τις κεντρικές λεωφόρους, τους πύργους της εποχής του Στάλιν, τις πλατείες, τα πράσινα βουλεβάρτα και πάρκα, πολλά μνημεία και αγάλματα. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.Το βράδυ θα περπατήσουμε στην Κόκκινη Πλατεία, την πλατεία Μανέζναγια, την οδό Οχότνι Ριάντ και τη λεωφόρο Τβερσκάγια.

2η ΜΕΡΑ

ΜΟΣΧΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ):

Πρωινό. Ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα: τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του Ιστορικού Μουσείου, το Μανέζ και τη Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι  και τις κεντρικές πλατείες: Πούσκινσκαγια, των θεάτρων με τα θέατρα Μπολσόι και Μάλι, την Λουμπγιάνσκαγια με το κτίριο της κρατικής ασφάλειας (πρώην KGB) και την Σλαβιάνσκαγια,  την οδό Βαρβάρκα με τις γραφικές εκκλησίες, το άγαλμα του Πρίγκιπα Βλαντίμιρ, τους «Λόφους των Σπουργιτιών» με το πανεπιστήμιο Λομονόσοβ, το Ολυμπιακό στάδιο Λουζνική, το μοναστήρι Νοβοντέβιτσι και  άλλα. Θα επισκεφτούμε την Κόκκινη Πλατεία. Στη συνέχεια  επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό  του Σωτήρος Χριστού. Μεταφορά κοντά στο Πάρκο της Νίκη. Θα έχουμε ξενάγηση σε ένα από τα δύο μουσεία: ή α) στο  μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», ή β) στο παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου «Πανόραμα του Μποροντινό του 1812». Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

 

mosxa2

3η ΜΕΡΑ

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ-ΜΕΤΡΟ:

Πρωινό. Θα επισκεφτούμε το μετρό. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας με το μετρό  θα μεταβούμε στην πλατεία Μανέζναγια, θα περάσουμε από τον Κήπο του Αλέξανδρου  για να εισέλθουμε στο χώρο του Κρεμλίνου. Θα δούμε το «Τσάρο-Κανόνι», την «Τσαρίνα-Καμπάνα», το πρώην Μέγαρο Συνεδριάσεων του Κ.Κ.Σ.Ε., τα κτίρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας, το Προεδρικό μέγαρο, το Κωδωνοστάσιο του Ιβάν, την Πλατεία των Ναών του Κρεμλίνου με τις εκκλησίες και τους ναούς-μουσεία και θα επισκεφτούμε το «Παλάτι Του Πατριάρχη»*. Ξενάγηση στο μουσείο «Παλάτι Πανοπλιών-Armoury». Μετάβαση  στο πάρκο Β.Ντ.Ν.Χ., και δώρο  ξενάγηση στο  «Μουσείο Αστροναυτικής-Κοσμοναυτικής». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

mosxa3

4η ΜΕΡΑ

ΜΟΣΧΑ- ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ:

Πρωινό. Μεταφορά ή στους σιδηροδρομικούς σταθμούς ή σε ένα από τα αεροδρόμια  για την μετάβαση μας στην Αγία Πετρούπολη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
Το βράδυ θα  περπατήσουμε στη Λεωφόρο Νέβσκι, την Πλατεία Καλών Τεχνών, στις προκυμαίες των καναλιών και των ποταμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η  ΜΕΡΑ

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ:

Πρωινό. Ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα.  Θα δούμε το Ναυαρχείο, το νησί Βασίλιεβσκι με το «Βέλος», την  θέα των κτιρίων του μουσείου Ερμιτάζ με το Χειμερινό Ανάκτορο, την πανεπιστημιούπολη, τη λεωφόρο Νέβσκι, Μαρμάρινο παλάτι, τα παλάτια των Στρόγκανοβ, των Γιουσούποβ και των Σερεμέτιεβ, τη λεωφόρο Μοσκόβσκι, την πλατεία της Νίκης, τους ναούς της Παναγίας Καζάνσκαγια, του Αγίου Ισαακίου και της Αναστάσεως, τα θέατρα Μαριίνσκι , Αλεξανδρίνσκι και Μιχάηλοβσκι, τις πλατείες του Ανακτόρου, του Αγίου Ισαακίου, των Καλών Τεχνών και της Συγκλήτου, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο και πάρα πολλά άλλα. Επίσκεψή στο Φρούριο των Πέτρου και Παύλου, τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Καζάνσκαγια, δώρο την επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο της Πολιτικής Ιστορίας της Ρωσίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

6η  ΜΕΡΑ

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ:

Πρωινό. Ξενάγηση στον Ναό του «Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα» και  στο Ερμιτάζ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

7η  ΜΕΡΑ

ΠΕΤΕΡΓΚΟΦ:

Πρωινό. Επίσκεψή  στις θερινές κατοικίες των τσάρων, θα μεταβούμε  στο Πούσκιν ή αλλιώς Τσάρσκογιε Σελό, όπου θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Αικατερίνης.  Επίσκεψη  στο νησί Κότλιν, όπου θα επισκεφτούμε την Κρονστάνδη με τον Ναυτικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

8η  ΜΕΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΡΜΙΤΑΖ-ΜΟΣΧΑ-ΑΘΗΝΑ:

Πρωινό σε πακέτο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα μέσω Μόσχας.

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή (πρωινά & δείπνα βάση προγράμματος).
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης βάση προγράμματος για μετάβαση Αθήνα-Μόσχα-Αθήνα και Αγία Πετρούπολη- Μόσχα.
 • Εισιτήρια ημερήσιου εξπρές τραίνου ή αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης βάση προγράμματος για μετάβαση Μόσχα - Αγία Πετρούπολη (το μέσο μετάβασης καθορίζεται από τον διοργανωτή πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα).
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων.
 • Φόροι τοπικοί.
 • Για κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: Βίζα Ρωσίας & ασφάλεια του προξενείου (ιατροφαρμακευτική κάλυψη για άτομα έως 75 ετών).
 • Για κατόχους ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ: Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, Ταξιδιωτική Ασφάλεια (καλύπτει άτομα έως 75 ετών).
 • Μεταφορές στους προορισμούς βάση προγράμματος.
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις από τοπικούς επαγγελματίες ξεναγούς βάση προγράμματος.
 • Τέλη εισόδων σε μουσεία & χώρους επισκέψεων και ξεναγήσεων βάση προγράμματος.
 • Ελληνόφωνος συνοδός
 • Φ.Π.Α.
 • Δώρα βάση προγραμμάτων.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες). Σε σπάνιες περιπτώσεις κάποια από τα Κρατικά Μουσεία (ιδιαίτερα τα μουσεία του Κρεμλίνου) ενδέχεται να περιορίσουν ή να απαγορέψουν την είσοδο για τουριστικά γκρουπ λόγω υποδοχής επίσημων αποστολών σε αυτά, ενώ η ανάλογη ενημέρωση προς τα πρακτορεία γίνεται μόλις 1 ημέρα νωρίτερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται αντικατάσταση της επίσκεψης του γκρουπ στο μουσείο, με επίσκεψη σε κάποιο άλλο.
 • Το τελικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων βγαίνει 1 εβδομάδα πριν από την ημερομηνία της αναχώρησης.
 • Οι τιμές ενδέχεται να αναπροσαρμοστούν βάση ισοτιμιών του Ρουβλίου/Ευρώ.
 • Οι ασφάλειες δεν καλύπτουν περιπτώσεις επιδείνωσης χρόνιων ασθενειών.
 • Αγαπητοί ταξιδιώτες, σας ενημερώνουμε ότι το «Παλάτι του Πατριάρχη» του Κρεμλίνου ενδέχεται να παραμείνει κλειστό για το κοινό, λόγω διεξαγωγής προσωρινών εκθέσεων στους χώρους του.
 • Προσοχή! Για τις αναχωρήσεις Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Θεοφανίων το τελικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων βγαίνει 1 εβδομάδα πριν από την αναχώρηση. Κάποια από τα αναγραφόμενα μουσεία ενδέχεται να αντικατασταθούν με κάποια άλλα, καθώς λόγω της εορταστικής περιόδου το πρόγραμμα της λειτουργίας των μουσείων ενδέχεται να τροποποιηθεί και αυτό μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα από το εκάστοτε μουσείο ακόμη και μόλις 1-2 ημέρες πριν από κάθε τροποποίηση.

 

mosxa

 

mosxa1

  

Κάντε κράτηση τώρα!

Fields marked with * are requiredMedia