210 32 40 101 info@multitravel.gr

Τι να δεις στην Κύπρο

Η Κύπρος είναι ένα κόσμημα κρυμμένο στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει ιστορικούς, μυθικούς και πολιτιστικούς προορισμούς – οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορους αρχαιολογικούς χώρους ή να απολαύσουν άλλες άφθονες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ετήσια φεστιβάλ, πεζοπορία και θαλάσσια παιχνίδια. Εδώ είναι τα κορυφαία αξιοθέατα του νησιού.

Μονή Κύκκου

Η Μονή Κύκκου κοσμείται με διακοσμητικά αντικείμενα και αντίκες από πολύτιμα μέταλλα όπως χρυσό, ασήμι, ορείχαλκο και χαλκό. Βρίσκεται σε μια κορυφή του βουνού, οπότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας εργαλεία πεζοπορίας εάν θέλετε να φτάσετε σε αυτό το σημείο. Το μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο θα σας δώσει μια περιγραφή της προχριστιανικής ιστορίας που περιέχεται στα χειρόγραφα και άλλα έγγραφα. Στο τέλος του ταξιδιού σας, απολαύστε ένα ποτήρι κρασί, πριν κατεβείτε.

Παλιά πόλη και Μεσαιωνικό κάστρο Λεμεσού

Το κάστρο της Λεμεσού βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, πάνω από το παλιό λιμάνι. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, εδώ ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος παντρεύτηκε τη Βερεγγάρια της Ναβάρρας και την έστεψε Βασίλισσα της Αγγλίας το 1191. Το φρούριο έχει υποστεί ζημιά όλα αυτά τα χρόνια, είτε από τους πολλούς εισβολείς ή από διάφορους καταστρεπτικούς σεισμούς. Οι Οθωμανοί ξανάχτισαν το κάστρο το 1590 και σήμερα φιλοξενεί μέρος της Μεσαιωνικής Συλλογής του Κυπριακού Μουσείου.

 

Πέτρα του Ρωμιού

Δεν είναι μόνο ο μύθος, ότι η Ελληνίδα θεά αγάπης και ομορφιάς προσελκύει τους επισκέπτες στην περιοχή, αλλά και ότι οι άνθρωποι απολαμβάνουν σε αυτά τα μέρη το κολύμπι στα δροσερά νερά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μερικοί με την ελπίδα ότι θα ανακτήσουν τη νιότη τους, και άλλοι, μόνο για ευχαρίστηση. Ο βράχος της Αφροδίτης είναι ένας τέλειος προορισμός για ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Ελάτε και θα είστε μάρτυρας της ομορφιάς της Κύπρου στην τεράστια θάλασσα που «γέννησε» μια θεά και τα υπέροχα μέρη που την περιβάλλουν.

πέτρα του ρωμιού, Κύπρος

Τάφοι των Βασιλέων

Η περιοχή της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που βρίσκεται μόλις 2 χλμ. Βόρεια του λιμανιού της Πάφου, είναι ένα υπόγειο μνημείο λαξευμένο από στερεούς βράχους που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Από το όνομα, νομίζετε ότι ήταν ταφικό έδαφος για τους βασιλείς και τις βασιλικές οικογένειες. Αντίθετα, υψηλοί αξιωματούχοι θάφτηκαν εδώ. Το όνομα ήταν εμπνευσμένο από το μέγεθος και το μεγαλείο των τάφων. Οι τάφοι είναι σχολαστικά καμπυλωμένοι σε σχήματα. Σήμερα, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες από πολύ καιρό έρχονται να θαυμάσουν το μεγάλο έργο των αρχαίων λιθοβολιστών.

Τάφοι των Βασιλέων, Κύπρος

Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου

Η αρχιτεκτονική της Κύπρου έχει ιστορία και μαγευτική κουλτούρα. Ένα από τα ωραιότερα αρχαία αρχιτεκτονικά κτίρια είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου. Η εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπως είναι τοπικά γνωστή, βρίσκεται πάνω από τον τάφο του Λαζάρου. Η αξιόλογη αρχιτεκτονική και το περίπλοκο εσωτερικό του είναι μια αναπαράσταση των βυζαντινών χειροτεχνιών στην Κύπρο. Κάθε χρόνο, η Εκκλησία φιλοξενεί μια θρησκευτική πομπή του αγίου μέσα από τη Λάρνακα, οκτώ ημέρες πριν από το Πάσχα. Υπάρχει επίσης το Βυζαντινό Μουσείο, το οποίο απέχει μόλις 800 μέτρα σε απόσταση οκτώ λεπτών με τα πόδια από την εκκλησία.

Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου

Το Αρχαιολογικό Πάρκο Κάτω Πάφου είναι ένας συνδυασμός αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής. Ο χώρος είναι μια αρχαία πόλη που κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τον Μεσαίωνα. Μια από τις πιο αξιοσημείωτες ανακαλύψεις στην τοποθεσία περιλαμβάνει τέσσερις βίλες από τη Ρωμαϊκή περίοδο με εντυπωσιακά μωσαϊκά δάπεδα ακόμα ανέπαφα. Αν και το πάρκο – ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς – εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ανασκαφή, παρέχει πλούσιες πληροφορίες για την εποχή. Από τη λατρεία των θεών μέχρι τις λεπτομέρειες των πρώτων Χριστιανών, τα ερείπια δίνουν μια εικόνα για τις ζωές των πρώιμων κατοίκων του νησιού.

Αρχαιολογικό Πάρκο Πάφου

Κάστρο της Πάφου

Στέκεται με μεγαλοπρέπεια με ένα μέρος της βάσης του στη θάλασσα, το Κάστρο της Πάφου χτίστηκε ως φρούριο για να προστατεύσει το λιμάνι. Σήμερα, το κτίριο, το οποίο έχει δει πολλές ανακατασκευές με την πάροδο των χρόνων, είναι περήφανο και προσφέρει τέλεια υπόβαθρα και βάσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, ένα από τα οποία είναι και το φεστιβάλ της Αφροδίτης το οποίο πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο. Ο πολιτισμός αφθονεί στην Πάφο και ως εκ τούτου επιλέχθηκε ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017. Το κάστρο είναι μια τέλεια εκπροσώπηση των δυνάμεων που ελέγχονταν την εποχή εκείνη στην Κύπρο και η έκταση που κάθε ένας εξήγε για να ασκήσει τη διακυβέρνησή του στη γη.

Κάστρο Κολοσσίου

Το Κάστρο Κολοσσίου έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Κύπρου, με τη γύρω γη που χρησιμοποίησε ως φυτείες ζαχαροκάλαμου. Σήμερα, τα χωριά που περιβάλλουν το κάστρο είναι αμπελώνες για το περίφημο κρασί Commandaria. Τα ερείπια του κάστρου περιλαμβάνουν κουζίνα, εργοστάσιο ζάχαρης στα ανατολικά του κάστρου, τζάκι και έναν κύριο θάλαμο. Επιπλέον, μπορείτε να επεκτείνετε την επίσκεψή σας στα οινοποιεία και στα χωριά για να γνωρίσετε την παραδοσιακή τέχνη της κατασκευής της Commandaria – ενός από τα παλαιότερα ονόματα κρασιών στον κόσμο.

Παραλία της Συκιάς

Η αμμουδερή παραλία του Πρωταρά είναι ακόμα ένας κάτοχος γαλάζιας σημαίας με καθαρά νερά και χρυσαφένια άμμο για τέλειες καλοκαιρινές διακοπές. Μπορείτε να λιαστείτε με ένα βιβλίο στο ένα χέρι και ένα ποτό στο άλλο ή μπορείτε να επιλέξετε μια δραστηριότητα όπως θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο ή ιστιοσανίδα. Αν έχετε παιδιά, να είστε βέβαιοι ότι τα ρηχά νερά το καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Αλυκή Λάρνακας

Η αλυκή της Λάρνακας είναι ένα δίκτυο τεσσάρων λιμνών αλατιού και φιλοξενεί πολλά μεταναστευτικά είδη πτηνών. Το χειμώνα, οι λίμνες κατοικούνται από τα ροζ πουλιά με τα μακριά πόδια, τα φλαμίνγκο, ενώ το καλοκαίρι, οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν την εξάτμιση του νερού, αφήνοντας κρούστα αλατιού. Νωρίτερα, το αλάτι συγκομίστηκε και ήταν μία από τις σημαντικότερες εξαγωγές του νησιού. Βρίσκεται μόλις 4χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Αλυκή Λάρνακας

Κυπριακό Μουσείο

Για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του κυπριακού πολιτισμού, το Κυπριακό Μουσείο είναι ο τελικός προορισμός. Με τα απίστευτα αρχαία αντικείμενα, το ταξίδι σας εδώ θα σας παρουσιάσει όχι μόνο την ιστορία του νησιού, αλλά τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Κύπρος στην αναζήτηση του πολιτισμού. Αφήστε τουλάχιστον μια ώρα για να περιπλανηθείτε σε σειρές και σειρές καλά επισημασμένων και χρονολογικά διατεταγμένων κειμηλίων. Παρουσιάζοντας μερικές από την παλαιότερη πολιτιστική κληρονομιά της γης, φιλοξενεί μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Cyprus Motor Museum

Αυτό το μέρος είναι μια έλξη για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων. Το μουσείο υπερηφανεύεται για την κατοχή μιας τεράστιας συλλογής αυτοκινήτων με το παλαιότερο, ένα Ford Model T από το 1912. Μία από τις πολύτιμες συλλογές στην περιοχή είναι ένα αυτοκίνητο που δωρίζει η αμερικανική κυβέρνηση στον Πρόεδρο της Κύπρου Μακάριο Γ’. Κάντε την επίσκεψή σας αξέχαστη με την ενοικίαση και την περιήγηση γύρω από το νησί. Είναι ένας προορισμός γάμου για πολλούς, και οι λόγοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φωτογράφηση.

Έχετε ερωτήσεις;

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε.

210 3240101

info@multitravel.gr

Πρόσφατα Άρθρα

30 TIPS για να πεις ότι τα είδες όλα στο Λονδίνο
10 Νοεμβρίου, 2019
Εξερευνώντας τον μαγευτικό Μέλανα Δρυμό
7 Νοεμβρίου, 2019
Χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Γερμανία
4 Νοεμβρίου, 2019